>> Cuprinsul cartii <<  

<<Despre noi>>

CarteaIn perioada agitata de dupa evenimentele din Decembrie 1989, ca urmare a desfiintarii conducerii centralizate si a reorganizarii unitatilor de stat, in conditiile noilor realitati economice si legislative , pentru solutionarea problemelor profesionale si patronale din gospodaria comunala si locativa, se impuneau noi forme de asociere.
 
In aceste imprejurari s-a nascut si Liga "Citadina " a Serviciilor Comunale si Ecologice din Romania, care este o asociatie profesionala si patronala , de utilitate publica, neguvernamentala , nonprofit, autonoma, pe durata nedeterminata si cu personalitate juridica.
 
Scopul asociatiei este de a contribui la cresterea eficientei si calitatii in serviciile publice de gospodarie comunala. Liga "Citadina" apara interesele profesionale si patronale ale unitatilor afiliate , in relatiile cu administratia publica centrala si locala , cu ministere , alte organisme centrale sau organizatii, precum si cu beneficiarii de prestatii.
 
In ziua de 19 mai 1993 , conducatorii unor intreprinderi de gospodarie comunala si locativa din judetele Brasov, Covasna, Mures si Sibiu s-au intalnit la sediul RA COMPREST BRASOV.
 
Aici s-a convenit infiintarea unei asociatii profesionale, de zona.La Sugas, judetul Covasna, in data de 14 octombrie 1993 , a fost aprobat statutul Ligii Unitatilor de Gospodarie Comunala si Locativa, precum si denumirea "Ardealul de Sud ".La conferinta din 12-13 octombrie 1995 de la Poiana Brasov a fost aprobata schimbarea denumirii din Liga "Ardealul de Sud " in Liga "Ardealul ".
 
Constatand o larga arie de cuprindere si preocupari, Conferinta din 10-11 ianuarie 1996 de la Deva a schimbat denumirea in Liga "CITADINA " a Serviciilor Comunale si a aprobat statutul de liga profesionala si patronala , precum si infiintarea Centrului de Management.
 
Conferinta din 19-20 martie 1998 de la Poiana Brasov aproba sigla si denumirea "Liga CITADINA a Serviciilor Comunale si Ecologice din Romania " , ramasa neschimbata pana astazi.
 
Liga "CITADINA " a stabilit relatii de colaborare cu asociatii similare , de peste hotare :
1996, cu Liga Gospodariei Localitatii din Ungaria
1998, cu Federatia "CISPEL" din Italia
2002, cu Asociatia de Afaceri a Societatilor de Utilitati Publice "KOMDEL" din Serbia.
 
Aceasta carte este,in esenta, o selectie a materialelor prezentate in Adunari generale sau Conferinte ale Ligii "CITADINA". Tematica abordata , valabila si astazi, s-a confundat cu preocuparile si evolutia societatii romanesti , in zona serviciilor publice de gospodarie comunala.
 
Ion SORICI

"….In deceniul scurs , Liga Citadina a serviciilor comunale si ecologice din Romania a dovedit prin fapte ce nu pot fi tagaduite ca doreste sa supravietuiasca si sa prospere in lumea de astazi , aflata intr-o schimbare vertiginoasa, imbunatatindu-si si conceptia si practica manageriala. Alaturi de de dorinta nestavilita a managerilor implicati in faptele descrise si analizate in lucrare, toate aceste schimbari si provocari traite au stimulat o adevarata proliferare a cautarilor in management.

In acest mediu dinamic este lansata si cartea de fata . Un manual , un tratat, o monografie. Putem s-o incadram potrivit scopului si utilitatii ei. Nu trebuie sa uitam insa ca rostul declarat al coordonatorilor cartii este de a asigura managerilor din domeniul serviciilor comunale si ecologice o carte de capatai , o referinta practica , autorizata si serioasa , care sa acopere o gama cat mai larga de subiecte de management in domeniu.

Putem compara aceasta carte cu un forum , in care un manager intalneste experti in numeroase domenii cu cunostinte diferite de ale sale , astfel incat sa dovedeasca o intelegere mai aprofundata si mai utila a managementului serviciilor comunale si ecologice.Este locul unde contabilul poate citi despre managementul tehnologic, iar managementul de productie poate sa obtina cunostinte de finante sau marketing.

Si aceasta cu atat mai mult cu cat , pentru managerii de azi a invata permanent , in mod creativ, este un element cheie. Iar organizatiile care admit acest lucru sunt tot mai dornice sa investeasca in oamenii lor….. "

Prof. univ dr. Ion Petrescu
Prorector al Universitatii "Spiru Haret"

CUPRINS:
  1. CITADINA : 1993-2003
  2. Organizarea si restructurarea serviciilor publice de gospodarie comunala
  3. Legislatie si demersuri in domeniul legislativ
  4. Centrul de Management in Unitatile de Gospodarie Comunala si locativa
  5. Initiative pentru modernizarea sistemului centralizat de energie termica
  6. Adiministrarea si dezvoltarea fondului locativ
  7. Probleme economico financiare
  8. Protectia mediului
  9. Relatii cu asociatii similare din tara si stainatate
  10. Protocol de colaborare intre structurile asociative ale Autoritatilor Administratiei Publice Locale si structurile patronale din domeniul Serviciilor Publice de Gospodarie Comunala